Proprietar/ coplatitor imobil

Întrebare

Buna ziua,

As dori sa imi spuneti cum este cel mai bine sa procedez in urmatoarea situatie.
Urmeaza sa achizitionez impreuna cu viitorul meu sot un apartament, accesand un credit ipotecar.
Precontractul cu dezvoltatorul a fost facut pe numele lui, initial am considerat ca nu ar fi bine sa ma implic si eu in idea in care, pe viitor as dori sa accesez un fond prin programul Prina Casa.
Avansul pentru dezvoltator a fost platit integral de mine ( 11500 euro).
Creditul la banca va fi luat pe numele lui deoarece o eventuala cumulare a salariilor nu ar fi avantajoasa.
Fiind pe numele lui as dori sa stiu daca in urma casatoriei va fi considerat bun comun, cu procent 50-50 %, in cazul unei eventuale despartiri?
Creditul inca nu a fost luat, este posibil sa schimbam precontractul si sa fiu trecuta ca si proprietar, impreuna cu el?
Este suficient sa fiu trecuta ca si COPLATITOR ca sa am aceleasi drepturi ca proprietar sau este nevoie sa fiu trecuta ca proprietar?

în lucru 0
Ioana 3 luni 2 Răspunsuri 54 Vizualizări 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Nu stie nimeni sa imi dea un raspuns?

 2. Bună ziua!

  În momentul încheierii căsătoriei, Noul Cod civil oferă viitorilor soți posibilitatea alegerii unui regim matrimonial, iar în urma regimului ales se vor stabili care bunuri sunt comune si care nu.

  Pentru detalii prinvind convenția matrimonială și comunitatea legală de bunuri, puteți consulta următorul articol: https://www.online.consultantavocat.ro/conventia-matrimoniala/

  În ceea ce privește schimbarea precontractului, puteti merge la banca, pentru a vedea care este politica băncii în acest sens.

  În ceea ce privește drepturile coplătitorului, acesta are un drept de creanță asupra sumelor plătite.

   

Lasă un răspuns