impozite si taxe restanta

Întrebare

Buna seara

Un studiu de caz spre analiza si o sugestie ptr rezolvare , vag.Am achizitionat un autoturism  in anul 1996 pe baza de proces verbal si o factura inmatriculata  in Neamt, neinmatriculata de mine in Botosani, folosid-o pana in anul 2011 , predata la Remat mai putin motorul, cum este specificat si documentul de predare.Nu am reusit sa o inmatriculam deorece proprietarul nu s-a mai raspuns cu noi.In ianuarie 2018 ne instiinteaza Directia de Impozite si taxe Botosani ca avem restanta la masina Dacia achizitionata din anul 1996, impozite si taxe neplatite.Noi in fiecare an din 1996 am platit si alte taxe , solicitam istoricul contului sa putem avea o evidenta pentru plata si nu mi s a comunicat niciodata. Ceea ce este ciudat numele si prenumele  , cnp coincide a sotului, dar adresa este  cu totul alta fata de unde locuim. Intrebarea este cand  devin sumele solvabile, dupa ce data sunt prescrise sau devin executorie????/

Multumesc anticipat.

în lucru 0
ELENA HECIG 3 luni 1 Răspuns 30 Vizualizări 0

Răspuns ( 1 )

  1. Bună ziua!

    Un titlul de creanţă devine titlu executoriu la data la care se împlineşte scadenţa sau termenul de plată prevăzut de lege.

    În ceea ce privește prescripția obligațiilor fiscale, indicăm art. 110 Cod de proc. fiscală: „(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanţe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
    (2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligaţia fiscală, dacă legea nu dispune altfel.(…)”

Lasă un răspuns